A helyes táplálkozáshoz számos táplálék-összetevő és azok helyes egyensúlya szükséges. A jól megválasztott étrendnek – az alapvető táplálási funkción túl – egészség- és jó közérzet megőrző funkciója is van. A szakirodalomban ezt nevezik járulékos értéknek (added value).

A kutatások több egyértelmű összefüggést mutattak ki az élelmiszerek és az élelmiszer-összetevők, valamint a csökkent megbetegedési kockázatok között. A mai kor férfija számára a tudatosan helyes táplálkozás a rost- és vitamindús, alacsony zsír- és cukortartalmú ételek fogyasztását jelenti. A zsír- és szénhidrátdús étrend elhízáshoz, cukorbetegséghez, szív- és érrendszeri betegséghez vezethet, a vitaminhiány pedig fáradékonyságot, depressziót okozhat. Bizonyos vitaminok rendszeres, kellő adagban történő szedése csökkentheti a daganatos megbetegedések kialakulásának kockázatát ( pl. C-vitamin) az E-vitamin a B6 és a B12 vitamin hozzájárulhat a szívinfarktus és agyvérzés megelőzéséhez. Nem csak a vitaminoknak, hanem bizonyos, az étkezéssel a szervezetbe juttatott ásványi anyagoknak (pl. calcium, magnezium), mikroelemeknek (pl. réz, szelén ) is ismert az emberi sejtek működésében kifejtett jótékony hatása.

Hogyan segíthet a Fer14 EXTRA