Ezek mellett újabban egyre nagyobb jelentőséget tulajdonítanak az úgynevezett bioaktív anyagoknak. Ezek, a bizonyos növényi eredetű élelmiszerekben előforduló anyagok képesek a sejtpusztító, rákkeltő szabadgyököket semlegesíteni és elősegítik a káros anyagok szervezetből való kiválasztását. A legfontosabb bioaktív anyagok a karotinoidok ( pl. a paradicsomban lévő likopin), a terpének (pl. citrus-olaj) a fokhagymában előforduló szulfidok és a vörösborban, szőlőben lévő polifenolok (pl. resveratol). Fontos, hogy a különböző vitaminokat, ásványi anyagokat, mikroelemeket tartalmazó étrend-kiegészítőket csak meghatározott adagban, a vegyes, jól összeállított étrend kiegészítéseként alkalmazzuk, valamint pl. a vörösbor fogyasztását se vigyük túlzásba a benne lévő hasznos anyagokra való hivatkozással.

Hogyan segíthet a Fer14 EXTRA