Fer14 EXTRA - Men's formula

Fer14 extra - a férfi vitamin Ismert tény, hogy a házasságok kb. 15%-ában a tervezett gyermeknemzés nem következik be, az okok kb. fele-fele arányban vezethetők vissza a férfi, illetve a nő szervezetében észlelhető kiváltó okokra. A hímivarsejtek a férfi élete során számos károsító hatásnak vannak kitéve, ilyen például a környezetszennyezés, vagy az életmódi tényezők. Sokszor az egészséges férfiak számára is előnyös lehet olyan étrend kialakítása, mely segíti a szervezet sejtjeinek élettani működését fenntartani. A FER14 EXTRAEuropean Registered TM étrend-kiegészítő, amely koncentrált formában tartalmazza a hímivarsejtek (spermiumok) élettani működésében szerepet játszó vitaminokat, aminosavakat, nyomelemeket, ásványi anyagokat, ezáltal hozzájárulhat azok egészséges működéséhez. Ezen anyagok: az aminosavak közül az arginin, a taurin, a vitaminok közül a B6, a folsav, a ß-carotin, a B12, a C vitamin, az E vitamin és a rendkívül fontos D3, a nyomelemek közül a cink, a szelén, az ásványi és egyéb kiegészítők közül pedig a magnézium, az L-carnitin és a koenzim Q10. Tudományosan igazolt tény, hogy a spermiumok képződése és érése közel három hónapot vesz igénybe, ezért a FER14 EXTRAEuropean Registered TM ajánlott fogyasztási mennyisége a hatékonyság növelése és a kimutathatóság elérése céljából napi 2×1 tabletta minimum 3 hónapon át, de folyamatos szedése nagy mértékben hozzájárulhat a szervezet általános állapotának javításához. Az összetevők kiválasztása és mennyiségük meghatározása a szakirodalomban leírtak alapján került meghatározásra. A készítmény a felnőtt emberek vitamin és ásványianyag-szükségletének kiegészítését segítheti, figyelembe véve, hogy az összetevők egy része a vegyes táplálkozással is bejut a szervezetbe.

Klinikailag tesztelt, magyar termék

pharma A FER14 extraEuropean Registered TM tabletta kifejlesztése két magyar orvos nevéhez fűződik.
Dr Szűcs Miklós, andrológus, urológus, a Magyar Férfiegészség-tudományi Társaság elnöke, a Debreceni Kenézy kórház Urológiai és Andrológiai osztályának osztályvezető főorvosa.
Dr Gál István belgyógyász, kutatóorvos, jelenleg a Norvégiai Mo i Rana Hospital belgyógyászati osztályának vezető főorvosa.
2007-ben, felkérés alapján állították össze azt -a szakirodalom alapján legoptimálisabbnak ítélt – összetételt, mely azóta számos esetben bizonyította hatékonyságát.
A FER14 extraEuropean Registered TM hatásosságáról számos előadás és cikk született, 2014-ben az egyik legrangosabb europai andrologiai szaklap, a német Andrologia közölte le a szer jó hatását a spermiumok számának növekedésére, mozgásminőségük és megtermékenyítő képességük javulására. (cikk bővebben itt)
A FER14 extraEuropean Registered TM összetételét független osztrák laboratórium vizsgálta be, gyártása Magyarországon, szigorú minőség-ellenőrzési folyamatok mellett történik.

Orvosi ajánlás

Why Unique?

 • FER14 EXTRA food supplement contains vitamins, amino acids, trace elements, minerals in a concentrated form, that are either necessary or important for physiologic function, formation, development and maintenance of physiologic function of spermatozoa
 • the unique manufacturing technology, which is confirmed also by stability studies, makes the intake of a whole series and large amounts of active substances into the human body possible
 • as a unique product amongst those developed for men, in the same preparation contains Fer14 EXTRA inter alia taurin, which is one of the most important antioxidant agent of human cells, an amino acid with antioxidant properties, arginine, an amino acid which contributes formation and maturation of spermatozoa and coenzyme Q10, a factor with antioxidant properties which also plays role in spermatozoa formation and maturation. Besides these, the product contains significant quantities of vitamins B6, B12, C, D3 and E, carnitine, beta-carotene, magnesium, zinc, selenium and folic acid"

Recommended to

 • For men who wish to start a family, because the product can contribute to the physiologic function of cells.
 • For men with certain types of prostatitis (prostate inflammation), with certain types of orchitis (inflammation of testicles) and with certain types of epididymitis (inflammation of epididymis) and for men following surgical treatment of varicocele (an abnormal enlargement of the veins around testicles) in order to promote cellular regeneration.
 • For middle-aged men, because the antioxidant ingredients of the product can contribute neutralization of free radicals therefore may slow down ageing processes of the cells
 • Why recommendable?

  Contains antioxidants, which might protect spermatozoa from certain harmful external impacts: Factors contributing to generation and maturation of spermatozoa: Factors contributing to production of male sex hormones: Substances influencing nucleic acid synthesis: Substances important in sperm cell motility:
  • Vitamins C- and E
  • beta-carotene
  • selenium
  • zinc
  • coenzyme Q10
  • taurin
  • arginine
  • vitamin B12
  • vitamin D3
  • folate
  • selenium
  • magnesium
  • beta-carotene
  • vitamin B6
  • vitamin B12
  • folate
  • coenzyme Q10
  • vitamin B12
  • vitamin D3
  • folate
  • zinc
  • L-carnitine
  Recommended dose: Recommended daily dose: 2x1 tablets for 3 months. One pack contains a monthly portion (60 tablets).

  Assortiment

  The daily dose of Fer14 EXTRA contains:

  Taurin
  Magnesium
  Karnitin
  Arginine
  Vitamin C
  Vitamin E
  Vitamin D3
  Coenzyme Q10
  Zinc
  Beta-carotene
  Vitamin B6
  Folate
  Selenium
  Vitamin B12
  250 mg
  200 mg
  200 mg
  150 mg
  120 mg
  100,67 mg
  25 µg
  10 mg
  14 mg
  3,6 mb
  1,5 mg
  400 µg
  35 µg
  2,5 µg
  1 box: HUF 13 700
  monthly dose
  3 box: HUF 37 500
  3 months dose

  Telefonos rendelés (hétköznapokon 08-18 óra között): +36 30 690 4414

  Személyes vásárlás: referencia patikákban >>

  VAGY Budapesten a Dunapart Medical Magánrendelőben>> Megnézem térképen

  hétfő 9:00-15:00
  kedd, szerda, csütörtök: 15:00-20:00

  Fizethet bankkártyával

  Web: andrologiarp.hu

  Tel: 06 30 4292196

  Cím: Budapest, V. kerület, Petőfi tér 3., "A" lépcsőház, II. emelet 4. /Kapucsengő: 27/

  VAGY kattintson a MEGRENDELŐ ŰRLAP gombra és azonnal rendelhet kevesebb, mint 1 perc alatt.

  Normál sperma minimális értékhatárai

  Add new counter
  spermium koncentráció (millió/ml)
  teljes spermiumszám (millió/minta)
  mozgékonyság (%)
  normál alak (%)

  Forrás: (WHO)

  Fer14 EXTRAEuropean Registered TM spermiumokra gyakorolt hatása

  Spermiumok átlagos száma a 3 hónapos kúra előtt:

  Spermiumok átlagos száma a 3 hónapos kúra után:

  Választható kiszerelések

  Napi adag tartalma

  Taurin
  Magnezium
  Karnitin
  Arginin
  C-vitamin
  E-vitamin
  D3 vitamin
  Koenzim Q10
  Cink
  Beta karotin
  B6-vitamin
  Folsav
  Szelén
  B12-vitamin
  250 mg
  200 mg
  200 mg
  150 mg
  120 mg
  100,67 mg
  25 µg
  10 mg
  14 mg
  3,6 mb
  1,5 mg
  400 µg
  35 µg
  2,5 µg
  1 doboz: Bruttó 13 700.-Ft
  1 havi adag
  A szállítás INGYENES!
  3 doboz: Bruttó 37 500.-Ft
  3 havi adag
  ÁRELŐNY: 3 600.-Ft!
  A szállítás INGYENES!

  Telefonos rendelés (hétköznapokon 08-18 óra között): +36 30 690 4414

  Személyes vásárlás: referencia patikákban >>

  VAGY Budapesten a Dunapart Medical Magánrendelőben>> Megnézem térképen

  hétfő 9:00-15:00
  kedd, szerda, csütörtök: 15:00-20:00

  Fizethet bankkártyával

  Web: andrologiarp.hu

  Tel: 06 30 4292196

  Cím: Budapest, V. kerület, Petőfi tér 3., "A" lépcsőház, II. emelet 4. /Kapucsengő: 27/

  VAGY kattintson a MEGRENDELŐ ŰRLAP gombra és azonnal rendelhet kevesebb, mint 1 perc alatt.

  MEGRENDELŐ ŰRLAP

  Fer14 telefonos rendelésKedves Vásárlónk! Engedje meg, hogy kiemeljünk néhány lényeges információt a megrendelésekkel kapcsolatban:

  • Kiszerelések: 1 doboz FER14 EXTRA egy havi adagot tartalmaz. 3 doboz FER14 EXTRA-t tartalmazó akciós csomag, három havi, orvosok által javasolt terápiás adagot tartalmaz
  • A termék ára: bruttó 13.700 Ft/doboz. A 3-as akciós kiszerelés ára bruttó 37 500 Ft/3 doboz (patikai forgalmazás során az ár az internetes és telefonos megrendeléssel vásárolt termék árától eltérő lehet)
  • A fenti ár kizárólag Magyarország területén, magyarországi kiszállítással érvényes. A Romániában érvényes árakért és megrendelésért, kérjük látogasson el a fer14.ro weboldalra.
  • A szállítási költséget, melynek egyszeri bruttó összege
   1 240.-Ft, cégünk átvállalja, így az Ön szállítási költsége 0 Ft.

  Tekintettel arra, hogy a nagykereskedelmi és gyógyszertári árusítás a termék árát növelné, a FER14 EXTRA tabletta telefonon és online rendelhető. Megrendelését kétféle módon jelezheti felénk: telefonon, vagy online egy egyszerű formanyomtatvány kitöltésével. Emellett a FER14 EXTRA kapható referencia patikákban is.
  A rendelés elektronikus úton történő leadása után a megrendelő kap egy automatikus visszaigazolást arról, hogy a rendelését a Szállító fogadta.
  Mind a telefonos, mind az online megrendelés esetén a fizetés a küldemény átvételekor utánvéttel történik! A kiszállítás néhány napon belül megtörténik. Amennyiben a kézbesítés valamilyen oknál fogva sikertelen, a küldeményt az ön lakhelyén illetékes postahivatalban lehet átvenni, amelyről a postás a postaládájában értesítést hagy!

  Kérjük, figyelmesen olvassa el az általános szerződési feltételeket. Megrendelése csak az abban foglaltak elfogadásával folytatódhat.

  Online rendelés

  Figyelem: A *-gal jelzett mezők kitöltése kötelező!

  Termékadatok:

  Termék neve:

  Kérjük, válasszon kiszerelést.
  1 doboz: Bruttó 13 700.-Ft
  1 havi adag
  A szállítás INGYENES!
  3 doboz: Bruttó 37 500.-Ft
  3 havi, orvosok által javasolt terápiás adag
  ÁRELŐNY: 3 600.-Ft!
  A szállítás INGYENES!
  Rendelni kívánt mennyiség a választott kiszerelésből: *

  darab

  A szállítási költséget, melynek egyszeri bruttó összege 1 240.-Ft, cégünk átvállalja, így az Ön szállítási költsége 0 Ft.


  ["Az akciós termékről bővebben", "Bezár"]

  Hármas csomagolásAmennyiben bejelöli ezt az opciót, 3 doboz Fer14 EXTRA-t postázunk Önnek 37 500.-Ft-os kedvezményes áron ( a szállítási költséget, melynek összege 1 240.-Ft, cégünk átvállalja). Árelőny: 3.600.-Ft (2.360-Ft akciós árkedvezmény + 1.240-Ft postaköltség megtakarítás).
  Ha 3 doboznál nagyobb mennyiségben rendel, az akció hármas kiszerelésenként érvényes.
  6 doboz megrendelése esetén 2 kedvezményes csomagot küldünk 75 000.-Ft ellenében.
  Akció esetén a termék ára az akció során a honlapon megadott ár. Bármilyen kérdés esetén hívja a 06306904414 telefonszámot. További információ

  Személyes adatok:
  Név: *

  E-mail: *

  Telefonszám:

  Kiszállítási adatok:
  Cím: *

  Irányítószám: *

  Emelet/ajtó: *

  Megjegyzés a kiszállítással kapcsolatban:


  ["Eltérő számlázási adatokat adok meg", "Mégsem"]

  Számlázási adatok:
  Név:

  Cím:

  Irányítószám:

  Emelet/ajtó:

  Elolvastam és elfogadom a felhasználási feltételeket valamint tudomásul veszem, hogy a megrendelés fizetési kötelezettséggel jár.*

  Olvassa el adatvédelmi szabályzatunk!

  Cikkek és vélemények

  May 4
  May 4

  Valóra vált az álmuk – Sikersztori

  Bálint Tímea és a párja, Tamás, éve­kig próbálkoztak a gyermekvállalás­sal, sikertelenül. Egy speciális összetevőkből álló vitaminkészítménynek köszönhetően azonban négy év küz­delem után új feladat előtt állnak: nyárra várják a kisfiukat!Tímea ma már gömbölyödő pocakkal, hat hónapos terhesen, boldogan meséli el történetüket.– Négy évvel ezelőtt döntöttük el, hogy kisbabát szeretnénk. Mivel a családban több olyan pár […]

    Read more
  May 10
  May 10

  Norbert

  Harom evig probalkoztunk. Spermium vizsgalatom nagyon rossz eredmenyt hozott, es mar mesterseges beultetesen gondolkoztunk, amikor ratalatam erre a vitaminra. Elkezdtem szedni, es meg nem fogyott el az elso havi keszlet, amikor vegre a parom teherbe eset. Gyonyoru, egeszseges kislanyunk szuletett. Most mar a masodik kisgyerekunket varjuk, de most mar nem kellett szednem a tablettat. Nagyon […]

    Read more

  Bibliography

  1. Agarwal A, Said TM. Carnitines and male infertility. Reprod Biomed Online. 2004; 8: 376-84
  2. Apgar J. Zinc and reproduction. Annu Rev Nutr 1985; 5: 43-68
  3. Aydin S, Inci O, Alagol B. The role of arginine, indomethacin and kallikrein in the treatment of oligoasthenospermia. Int Urol Nephrol 1995; 27: 199-202.
  4. Balercia G, Arnaldi G, Fazioli F, Serresi M, Alleva R, Mancini A, Mosca F, Lamonica GR, Mantero F, Littarru GP. Coenzyme Q10 levels in idiopathic and varicocele-associated asthenozoospermia. Andrologia 2002; 34: 107-11
  5. Balercia G, Mosca F, Mantero F, Boscaro M, Mancini A, Ricciardo-Lamonica G, Littarru G. Coenzyme Q(10) supplementation in infertile men with idiopathic asthenozoospermia: an open, uncontrolled pilot study. Fertil Steril 2004; 81: 93-8
  6. Bayer R. Treatment of infertility with vitamin E. Int J Fertil 1960; 5: 70-8.
  7. Bentivoglio G et al. Folinic acid in the treatment of human male infertility. Fert & Ster 1993; 60: 698-701.
  8. Carpino A, Siciliano L, Petroni MF, et al. Low seminal zinc bound to high molecular weight proteins in asthenozoospermic patients: evidence of increased sperm zinc content in oligoasthenozoospermic patients. Hum Reprod 1998; 13: 111-4.
  9. Cooper TG, Yeung CH. Recent biochemical approaches to post-testicular, epididymal contraception. Hum Reprod Update 1999; 5: 141-52
  10. Costa M, Canale D, Filicori M, et al. L-carnitine in idiopathic asthenozoospermia: a multicenter study. Andrologia 1994; 26: 155-9.
  11. Daher R et al. Relationship of increased homocysteine with copper, iron, and zinc concentrations in serum. Irish J Med Sci 1995; 164: Suppl 15.
  12. Danscher G, Hammen R, Fjerdingstad E, Rebbe H. Zinc content of human ejaculate and motility of sperm cells. Int J Androl 1978; 1: 576-81.
  13. Dawson EB, Harris WA, McGanity WJ. Effect of ascorbic acid on sperm fertility. Fed Proc 1983; 42: 531.
  14. Dawson EB, Harris WA, Powell LC. Relationship between ascorbic acid and male fertility. In: Aspects of Some Vitamins, Minerals and Enzymes in Health and Disease, ed. GH Bourne. World Rev Nutr Diet 1990; 62: 1-26.
  15. Dawson EB, Harris WA, Rankin WE, et al. Effect of ascorbic acid on male fertility. Ann N Y Acad Sci 1987; 498: 312-23.
  16. Dawson EB, Harris WA, Teter MC, Powell LC. Effect of ascorbic acid supplementation on the sperm quality of smokers. Fertil Steril 1992; 58: 1034-9.
  17. De Aloysio D, Mantuano R, Mauloni M, Nicoletti G. The clinical use of arginine aspartate in male infertility. Acta Eur Fertil 1982; 13: 133-67.
  18. De Rooij DG, Van Dissel-Emiliani FM, Van Pelt AM. Regulation of spermatogonial proliferation. Ann N Y Acad Sci 1989; 564: 140-53
  19. Dokmeci D. Oxidative stress, male infertility and the role of carnitines. Folia Med 2005; 47: 26-30
  20. Fraga CG, Motchnik PA, Shigenaga MK, et al. Ascorbic acid protects against endogenous oxidative DNA damage in human sperm. Proc Natl Acad Sci 1991; 88: 11003-6.
  21. Gagnon, C., Iwasaki, A., Lamirande, E.D., and Kovalski, N. Reactive Oxygen Species and Human Spermatozoa. Annals of the New York Academy of Sciences, 1991; 637: 436-44.
  22. Geva E, Bartoov B, Zabludovsky N, et al. The effect of antioxidant treatment on human spermatozoa and fertilization rate in an in vitro fertilization program. Fertil Steril 1996; 66: 430-4.
  23. Goverde HJ, Dekker HS, Janssen HJ, Bastiaans BA, Rolland R, Zielhuis GA: Semen quality and frequency of smoking and alcohol consumption - an explorative study. Int J Fertil 1995; 40: 135-8.
  24. Halliwell, B. Reactive Oxygen Species in Living Systems: Source, Biochemistry, and Role in Human Diseases. The American Journal of Medicine, Sept. 30, 1991; 91: 3C-14S-3C-22S.
  25. Hartoma TR, Nahoul K, Netter A. Zinc, plasma androgens and male sterility. Lancet 1977; 2: 1125-6.
  26. Hemingway RG. The influences of dietary intakes and supplementation with selenium and vitamin E on reproduction diseases and reproductive efficiency in cattle and sheep. Vet Res Commun 2003; 27: 159-74
  27. Hsu PC, Guo YL. Antioxidant nutrients and lead toxicity. Toxicology. 2002; 180: 33-44.
  28. Hunt CD, Johnson PE, Herbel JoL, Mullen LK. Effects of dietary zinc depletion on seminal volume and zinc loss, serum testosterone concentrations, and sperm morphology in young men. Am J Clin Nutr 1992; 56:148-57.
  29. Isoyama R et al. Clinical experience with methylcobalamin(CH3-B12) for male infertility. Hin Kiyo Acta Urol Jap1984; 30; 4581-586
  30. Isoyama R, Baba Y, Harada H, et al. Clinical experience of methyl-cobalamin (CH3-B12)/clomiphene citrate combined treatment in male infertility. Hinyokika Kiyo 1986; 32: 1177-83.
  31. Iwasaki, A., and Gagnon, C. Formation of Reactive Oxygen Species in Spermatozoa of Infertile Patients. Fertility and Sterility 1992; 57: 409-416.
  32. Jeulin C, Lewin LM. Role of free L-carnitine and acetyl-L-carnitine in post-gonadal maturation of mammalian spermatozoa. Hum Reprod Update 1996; 2: 87-102
  33. Kessopoulou E; Powers HJ; Sharma KK; Pearson MJ; Russell JM; Cooke ID; Barratt CL: A double-blind randomized placebo cross-over controlled trial using the antioxidant vitamin E to treat reactive oxygen species associated male infertility. Fertil Steril (United States), Oct 1995, 64: 825-31
  34. Kumamoto Y, Maruta H, Ishigami J, et al. Clinical efficacy of mecobalamin in treatment of oligozoospermia. Acta Urol Jpn 1988; 34: 1109-32.
  35. Kvist U, Kjellberg S, Bjorndahl L, et al. Seminal fluid from men with agenesis of the Wolffian ducts: zinc-binding properties and effects on sperm chromatin stability. Int J Androl 1990; 13: 245-52.
  36. Kynaston HG, Lewis-Jones DI, Lynch RV, Desmond AD. Changes in seminal quality following oral zinc therapy. Andrologia 1988; 20: 21-2.
  37. Landau B et al. Folic acid levels in blood and seminal plasma of normo- and oligospermic patients prior and following folic acid treatment. Experimentia 1978; 34: 1301-2.
  38. Lenzi A, Lombardo F, Gandini L, Dondero F. Metabolism and action of L-carnitine: its possible role in sperm tail function. Arch Ital Urol Nefrol Androl 1992; 64: 187-96
  39. Lewin A, Lavon H. The effect of coenzyme Q10 on sperm motility and function. Mol Aspects Med 1997; 18 Suppl S213-9.
  40. Lewis, S., Boyle, P.M., McKinney, K.A., Young, I.S., Thompson, W. Total Antioxidant Capacity of Seminal Plasma is Different in Fertile and Infertile Men. Fertility and Sterility 1995; 64: 868-70
  41. Loft S, Poulsen HE. Cancer risk and oxidative DNA damage in man. J Mol Med. 1996; 74: 297-312.
  42. Mancini A, Milardi D, Conte G, Bianchi A, Balercia G, De Marinis L, Littarru GP. Coenzyme Q10: another biochemical alteration linked to infertility in varicocele patients? Metabolism 2003; 52: 402-6
  43. Marmar JL, Katz S, Praiss DE, DeBenedictis TJ. Semen zinc levels in infertile and postvasectomy patients and patients with prostatitis. Fertil Steril 1975:26:1057-63.
  44. Martin-Du Pan RC, Sakkas D. Is antioxidant therapy a promising strategy to improve human reproduction? Are anti-oxidants useful in the treatment of male infertility? Hum Reprod 1998; 13: 2984-5.
  45. Moncada ML, Vicari E, Cimino C, et al. Effect of acetylcarnitine treatment in oligoasthenospermic patients. Acta Europaea Fertilitatis 1992; 23: 221-4.
  46. Mroueh A. Effect of arginine on oligospermia. Fertil Steril 1970:21:217-9.
  47. Netter A, Hartoma R, Nahoul K. Effect of zinc administration on plasma testosterone, dihydrotestosterone and sperm count. Arch Androl 1981; 7: 69-73.
  48. Ng CM, Blackman MR, Wang C, Swerdloff RS. The role of carnitine in the male reproductive system. Ann N Y Acad Sci 2004; 1033: 177-88
  49. Omu AE, Dashti H, Al-Othman S. Treatment of asthenozoospermia with zinc sulphate: andrological, immunological and obstetric outcome. Eur J Obstet Gynecol Reprod Biol 1998;79:179-84.
  50. Petrosian AM, Haroutounian JE. Taurine as a universal carrier of lipid soluble vitamins: a hypothesis. Amino Acids 2000; 19: 409-21
  51. Prasad AS, Cossack ZT. Zinc supplementation and growth in sickle cell disease. Ann Intern Med 1984; 100: 367-71.
  52. Pryor JP, Blandy JP, Evans P, et al. Controlled clinical trial of arginine for infertile men with oligozoospermia. Br J Urol 1978; 50: 47-50.
  53. Rolf C, Cooper TG, Yeung CH, Nieschlag E. Antioxidant treatment of patients with asthenozoospermia or moderate oligoasthenozoospermia with high-dose vitamin C and vitamin E: a randomized, placebo-controlled, double-blind study. Hum Reprod 1999; 14: 1028-33.
  54. Saaranen M, Suistomaa U, Kantola M, et al. Lead, magnesium, selenium and zinc in human seminal fluid: comparison with semen parameters and fertility. Hum Reprod 1987; 2: 475-9.
  55. Sandler B, Faragher B. Treatment of oligospermia with vitamin B12. Infertility 1984; 7: 133-8.
  56. Schacter A, Friedman S, Goldman JA, Eckerling B. Treatment of oligospermia with the amino acid arginine. Int J Gynaecol Obstet 1973; 11: 206-9.
  57. Schacter A, Goldman JA, Zukerman Z. Treatment of oligospermia with the amino acid arginine. J Urol 1973; 110: 311-3.
  58. Schaffer S, Takahashi K, Azuma J. Role of osmoregulation in the actions of taurine. Amino Acids 2000; 19: 527-46
  59. Scibona M, Meschini P, Capparelli S, et al. L-arginine and male infertility. Minerva Urol Nefrol 1994; 46: 251-3.
  60. Scott R, MacPherson A, Yates RWS, et al. The effect of oral selenium supplementation on human sperm motility. Br J Urol 1998; 82: 76-80.
  61. Sheweita SA, Tilmisany AM, Al-Sawaf H. Mechanisms of male infertility: role of antioxidants. Curr Drug Metab 2005; 6: 495-501
  62. Sinclair S. Male infertility: nutritional and environmental considerations. Altern Med Rev 2000; 5: 28-38
  63. Stankovic H, Mikac-Devic D. Zinc and copper in human semen. Clin Chim Acta 1976; 70: 123-6.
  64. Sumiya H et al. Medical treatment for idiopathic male infertility with oligospermia. Nishinihon J Urol
  65. Tanimura J. Studies on arginine in human semen. Part II. The effects of medication with L-arginine-HCl on male infertility. Bull Osaka Med School 1967; 13: 84-9.
  66. Tanimura J. Studies on arginine in human semen. Part III. The influences of several drugs on male infertility. Bull Osaka Med School 1967; 13: 90-100.
  67. Thiessen DD, Ondrusek G, Coleman RV. Vitamin E and sex behavior in mice. Nutr Metab 1975; 18: 116-9.
  68. Tikkiwal M, Ajmera RL, Mathur NK. Effect of zinc administration on seminal zinc and fertility of oligospermic males. Indian J Physiol Pharmacol 1987; 31: 30-4.
  69. Vezina D, Mauffette F, Roberts KD, Bleau G: Selenium-vitamin E supplementation in infertile men. Effects on semen parameters and micronutriental levels and distribution. Bio Trace Elem Res 1996, 53: 65-83
  70. Vitali G, Parente R, Melotti C. Carnitine supplementation in human idiopathic asthenospermia: clinical results. Drugs Exp Clin Res 1995; 21: 157-9.
  71. Wallock LM et al. Low seminal plasma folate concentrations are associated with low sperm density and count in male smokers and non.smokers. Fertility and Sterility 2001; 75: 252-9.
  72. Wong WY et al. Effects of folic acid and zinc sulfate on male factor subfertility: a double-blind, randomized, placebo-controlled trial. Fertility & Sterility 2002; 77: 491-8.
  73. Xuan W, Lamhonwah AM, Librach C, Jarvi K, Tein I.. Characterization of organic cation/carnitine transporter family in human sperm. Biochem Biophys Res Commun 2003; 306: 121-8.
  74. Zhang JP et al. Effect of smoking on semen quality of infertile men in Shandong, China. Asian J Androl 2000; 2: 143-6.
  75. Machtens S, Ckert S, Stief CG, Tsikas D, Frlich JC, Jonas U: Effects of various nitric oxide-donating drugs on adrenergic tension of human seminal vesicles in vitro. Urology. 2003 Feb;61(2):479-83.
  76. Omu AE, Al-Bader AA, Dashti H, Oriowo MA: Magnesium in human semen: possible role in premature ejaculation. Arch Androl. 2001 Jan-Feb;46(1):59-66.
  77. Vitamin D and male reproduction, Martin Blomberg Jensen, Nature Reviews Endocrinology 10, 175–186 (2014) doi:10.1038/nrendo.2013.262, Published online 14 January 2014. Forrás >>

  Választható kiszerelések

  Napi adag tartalma

  Taurin
  Magnezium
  Karnitin
  Arginin
  C-vitamin
  E-vitamin
  D3 vitamin
  Koenzim Q10
  Cink
  Beta karotin
  B6-vitamin
  Folsav
  Szelén
  B12-vitamin
  250 mg
  200 mg
  200 mg
  150 mg
  120 mg
  100,67 mg
  25 µg
  10 mg
  14 mg
  3,6 mb
  1,5 mg
  400 µg
  35 µg
  2,5 µg
  1 box: HUF 13 700
  monthly dose
  3 box: HUF 37 500
  3 months dose

  Purchase: info@fer14.hu